Paprykowe tuszki kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paprykowe tuszki kurczaka

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy pokruszoną kostkę czosnek knorr,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.

Krok 2

Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika.

Krok 3

Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej