Paprykowe tuszki kurczaka

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

83

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy pokruszoną kostkę czosnek knorr,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.

Krok 2

Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika.

Krok 3

Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej