Paprykowe tuszki kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowe tuszki kurczaka

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy pokruszoną kostkę czosnek knorr,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.

Krok 2

Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika.

Krok 3

Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowe tuszki kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej