Ziemniaki w ziołowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w ziołowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

400 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 1

Krok 2

Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia, następnie pokrój ziemniaki i połóż je na blasze.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 2

Krok 3

Skrusz Przyprawy w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz Czosnek Knorr do śmietany.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 3

Krok 4

Polej ziemniaki na blasze przyprawioną śmietaną i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki w ziołowym sosieZiemniaki w ziołowym sosie

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.