
Składniki
0.5 kilograma
400 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.

Krok 2
Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia, następnie pokrój ziemniaki i połóż je na blasze.

Krok 3
Skrusz Przyprawy w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz Czosnek Knorr do śmietany.

Krok 4
Polej ziemniaki na blasze przyprawioną śmietaną i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej