Ziemniaki w ziołowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w ziołowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

346 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 1

Krok 2

Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia, następnie pokrój ziemniaki i połóż je na blasze.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 2

Krok 3

Skrusz Przyprawy w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz Czosnek Knorr do śmietany.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 3

Krok 4

Polej ziemniaki na blasze przyprawioną śmietaną i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fasolka z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej