Ziemniaki w ziołowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w ziołowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

400 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 1

Krok 2

Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia, następnie pokrój ziemniaki i połóż je na blasze.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 2

Krok 3

Skrusz Przyprawy w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz Czosnek Knorr do śmietany.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 3

Krok 4

Polej ziemniaki na blasze przyprawioną śmietaną i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki w ziołowym sosieZiemniaki w ziołowym sosie

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.