Ziemniaki w ziołowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w ziołowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

400 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 1

Krok 2

Wysmaruj tłuszczem blachę do pieczenia, następnie pokrój ziemniaki i połóż je na blasze.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 2

Krok 3

Skrusz Przyprawy w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz Czosnek Knorr do śmietany.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 3

Krok 4

Polej ziemniaki na blasze przyprawioną śmietaną i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Ziemniaki w ziołowym sosie - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w ziołowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki w ziołowym sosieZiemniaki w ziołowym sosie

Obierz i gotuj ziemniaki przez 15 minut w osolonej wodzie, po czym odcedź je.