Składniki
750 gramów
null
null
0.25 litra
40 gramów
0.25 litra
750 gramów
125 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, pokrój w plastry i gotuj przez 7 minut.
Krok 2
Pory pokrój w krążki i zblanszuj je przez 3 minuty w wrzątku.
Krok 3
Na 30 gramach rozgrzanej margaryny przesmaż mąkę, rozprowadź bulionem Knorr oraz mlekiem i na koniec dodaj starty ser.
Krok 4
Dopraw do smaku i dodaj kminek.
Krok 5
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną, na dnie połóż ziemniaki, na nich kiełbasę pokrojoną w plastry i na koniec pory.
Krok 6
Zalej całość sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej