Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

null

null

0.25 litra

40 gramów

0.25 litra

750 gramów

125 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, pokrój w plastry i gotuj przez 7 minut.

Krok 2

Pory pokrój w krążki i zblanszuj je przez 3 minuty w wrzątku.

Krok 3

Na 30 gramach rozgrzanej margaryny przesmaż mąkę, rozprowadź bulionem Knorr oraz mlekiem i na koniec dodaj starty ser.

Krok 4

Dopraw do smaku i dodaj kminek.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną, na dnie połóż ziemniaki, na nich kiełbasę pokrojoną w plastry i na koniec pory.

Krok 6

Zalej całość sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej