
Składniki
null
null
null
1 szklanka
100 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i słoninę pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Formę wysmaruj oliwą i ułóż w niej warstwami mięso ze słoniną.
Krok 3
Każdą warstwę oprósz przyprawami.
Krok 4
Na koniec całość zalej rosołem Knorr i wstaw pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej