Zapiekanka z indyka i słoniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z indyka i słoniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 szklanka

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i słoninę pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Formę wysmaruj oliwą i ułóż w niej warstwami mięso ze słoniną.

Krok 3

Każdą warstwę oprósz przyprawami.

Krok 4

Na koniec całość zalej rosołem Knorr i wstaw pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chłopska zapiekanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej