
Składniki
null
null
null
1 szklanka
100 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i słoninę pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Formę wysmaruj oliwą i ułóż w niej warstwami mięso ze słoniną.
Krok 3
Każdą warstwę oprósz przyprawami.
Krok 4
Na koniec całość zalej rosołem Knorr i wstaw pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej