Zapiekanka z indyka i słoniny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z indyka i słoniny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 szklanka

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i słoninę pokrój w cienkie plastry.

Krok 2

Formę wysmaruj oliwą i ułóż w niej warstwami mięso ze słoniną.

Krok 3

Każdą warstwę oprósz przyprawami.

Krok 4

Na koniec całość zalej rosołem Knorr i wstaw pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z indyka i słoniny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej