Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić na plastry. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Mleko zagotować, dodać mąkę i przyprawy. Zalać zawartość naczynia. Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni. Pod koniec włączyć termoobieg, żeby wierzch zbrązowiał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka śląska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej