Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić na plastry. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Mleko zagotować, dodać mąkę i przyprawy. Zalać zawartość naczynia. Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni. Pod koniec włączyć termoobieg, żeby wierzch zbrązowiał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej