Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić na plastry. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2
Mleko zagotować, dodać mąkę i przyprawy. Zalać zawartość naczynia. Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni. Pod koniec włączyć termoobieg, żeby wierzch zbrązowiał.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej