Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić na plastry. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w kostkę. Wszystko ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

Mleko zagotować, dodać mąkę i przyprawy. Zalać zawartość naczynia. Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni. Pod koniec włączyć termoobieg, żeby wierzch zbrązowiał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczana z papryką i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej