Zapiekanka z pieczarkami i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z pieczarkami i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

50 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki batonu posmaruj lekko masłem i na każdą kładź plaster czosnku i kawałek chilli.

Krok 2

Pieczarki i ser pokrój w plastry.

Krok 3

Kładź ser i pieczarki na kromki.

Krok 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 stopni i piecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z pieczarkami i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej