Składniki
2 sztuki
300 gramów
50 gramów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki batonu posmaruj lekko masłem i na każdą kładź plaster czosnku i kawałek chilli.
Krok 2
Pieczarki i ser pokrój w plastry.
Krok 3
Kładź ser i pieczarki na kromki.
Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 stopni i piecz przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej