
Składniki
2 sztuki
300 gramów
50 gramów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki batonu posmaruj lekko masłem i na każdą kładź plaster czosnku i kawałek chilli.
Krok 2
Pieczarki i ser pokrój w plastry.
Krok 3
Kładź ser i pieczarki na kromki.
Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 stopni i piecz przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej