
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
75 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz ze skórek i potnij w plasterki.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj ziemniaki i smaż na wolnym ogniu przez 15-20 minut do czasu, gdy ziemniaki się przyrumienią.
Krok 4
Dodaj osączoną z zalewy fasolkę, podgrzej.
Krok 5
Jajka roztrzep razem z mlekiem i przyprawami, wylej na podsmażone warzywa i smaż do czasu aż jajka się zetną.
Krok 6
Przed podaniem meksykańską zapiekankę udekoruj listkami zielonej pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej