
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
75 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz ze skórek i potnij w plasterki.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Dodaj ziemniaki i smaż na wolnym ogniu przez 15-20 minut do czasu, gdy ziemniaki się przyrumienią.
Krok 4
Dodaj osączoną z zalewy fasolkę, podgrzej.
Krok 5
Jajka roztrzep razem z mlekiem i przyprawami, wylej na podsmażone warzywa i smaż do czasu aż jajka się zetną.
Krok 6
Przed podaniem meksykańską zapiekankę udekoruj listkami zielonej pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej