
Składniki
12 sztuk
2 sztuki
5 sztuk
1 łyżeczka
1.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
0.5 pęczka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

Krok 2
Czosnek utrzyj z solą.

Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj smalcem. Ułóż w nim warstwami ziemniaki posypując każdą z nich pokruszonymi liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem.

Krok 4
Połącz jogurt ze śmietaną, dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr i czosnkiem.

Krok 5
Polej potrawę i piecz 30 minut.

Krok 6
Zapiekankę ziemniaczano – ziołową podawaj posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej