Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
588 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

378 osób wydrukowało

Pobierz pdf

459 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

5 sztuk

1 łyżeczka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 1

Krok 2

Czosnek utrzyj z solą.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj smalcem. Ułóż w nim warstwami ziemniaki posypując każdą z nich pokruszonymi liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 3

Krok 4

Połącz jogurt ze śmietaną, dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr i czosnkiem.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 4

Krok 5

Polej potrawę i piecz 30 minut.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 5

Krok 6

Zapiekankę ziemniaczano – ziołową podawaj posypaną natką pietruszki.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka ziemniaczano – ziołowaZapiekanka ziemniaczano – ziołowa

Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.