Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

572 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

375 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

5 sztuk

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 1

Krok 2

Czosnek utrzyj z solą.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj smalcem. Ułóż w nim warstwami ziemniaki posypując każdą z nich pokruszonymi liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 3

Krok 4

Połącz jogurt ze śmietaną, dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr i czosnkiem.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 4

Krok 5

Polej potrawę i piecz 30 minut.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 5

Krok 6

Zapiekankę ziemniaczano – ziołową podawaj posypaną natką pietruszki.

Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ziemniaczano – ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej