Składniki
12 sztuk
2 sztuki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
5 sztuk
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.
Krok 2
Czosnek utrzyj z solą.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj smalcem. Ułóż w nim warstwami ziemniaki posypując każdą z nich pokruszonymi liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem.
Krok 4
Połącz jogurt ze śmietaną, dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr i czosnkiem.
Krok 5
Polej potrawę i piecz 30 minut.
Krok 6
Zapiekankę ziemniaczano – ziołową podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej