Składniki
12 sztuk
2 sztuki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
5 sztuk
0.5 pęczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokrój w cienkie plastry ziemniaki, następnie obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut.
Krok 2
Czosnek utrzyj z solą.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj smalcem. Ułóż w nim warstwami ziemniaki posypując każdą z nich pokruszonymi liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem.
Krok 4
Połącz jogurt ze śmietaną, dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr i czosnkiem.
Krok 5
Polej potrawę i piecz 30 minut.
Krok 6
Zapiekankę ziemniaczano – ziołową podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej