
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
350 gramów
0.5 pęczka
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz dzień wcześniej, po czym ugotuj je w tej samej wodzie, by były miękkie. Osącz, pokrój w kawałki.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj drobno i przesmaż na oleju.
Krok 3
Wymieszaj raz z grzybami i surowym jajkiem, zagnieć na jednolity farsz i dopraw do smaku.
Krok 4
Z mąki, oleju, wody i soli zagnieć gładkie, pierogowe ciasto. Rozwałkuj podsypując mąką i wytnij dużym kilimkiem krążki.
Krok 5
Na każdy nałóż odrobinę farszu, zlep na połowę, a następnie przeciwległe brzegi, formując uszka. Gotuj w lekko osolonej wodzie. Tradycyjne uszka z grzybami podawaj do barszczu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej