Tradycyjne uszka z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne uszka z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

350 gramów

0.5 pęczka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz dzień wcześniej, po czym ugotuj je w tej samej wodzie, by były miękkie. Osącz, pokrój w kawałki.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno i przesmaż na oleju.

Krok 3

Wymieszaj raz z grzybami i surowym jajkiem, zagnieć na jednolity farsz i dopraw do smaku.

Krok 4

Z mąki, oleju, wody i soli zagnieć gładkie, pierogowe ciasto. Rozwałkuj podsypując mąką i wytnij dużym kilimkiem krążki.

Krok 5

Na każdy nałóż odrobinę farszu, zlep na połowę, a następnie przeciwległe brzegi, formując uszka. Gotuj w lekko osolonej wodzie. Tradycyjne uszka z grzybami podawaj do barszczu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej