Tradycyjne uszka z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

350 gramów

0.5 pęczka

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz dzień wcześniej, po czym ugotuj je w tej samej wodzie, by były miękkie. Osącz, pokrój w kawałki.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno i przesmaż na oleju.

Krok 3

Wymieszaj raz z grzybami i surowym jajkiem, zagnieć na jednolity farsz i dopraw do smaku.

Krok 4

Z mąki, oleju, wody i soli zagnieć gładkie, pierogowe ciasto. Rozwałkuj podsypując mąką i wytnij dużym kilimkiem krążki.

Krok 5

Na każdy nałóż odrobinę farszu, zlep na połowę, a następnie przeciwległe brzegi, formując uszka. Gotuj w lekko osolonej wodzie. Tradycyjne uszka z grzybami podawaj do barszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne uszka z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej