
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 szklanki
200 gramów
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i gotujemy na parze ok 10 min (aż staną się miękkie, ale nie będą się rozpadać). Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski.
Krok 2
Kiełki blanszujemy 1 minutę we wrzątku, siekamy, dodajemy do ziemniaków.
Krok 3
Dodajemy też oliwki pokrojone w kawałki.
Krok 4
W blenderze miksujemy łososia, rozkruszoną kostkę czosnkową i majonez. Takim sosem polewamy sałatkę przed podaniem, lub podajemy w sosjerce obok.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej