
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 szklanki
200 gramów
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i gotujemy na parze ok 10 min (aż staną się miękkie, ale nie będą się rozpadać). Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski.
Krok 2
Kiełki blanszujemy 1 minutę we wrzątku, siekamy, dodajemy do ziemniaków.
Krok 3
Dodajemy też oliwki pokrojone w kawałki.
Krok 4
W blenderze miksujemy łososia, rozkruszoną kostkę czosnkową i majonez. Takim sosem polewamy sałatkę przed podaniem, lub podajemy w sosjerce obok.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































