Potrawka chińska z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka chińska z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

70 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę i olej sezamowy na patelni i włóż na nią pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka oraz orzechy nerkowca. Smaż wszystko aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 2

Ogórki i paprykę pokrój w paski,. Wraz z groszkiem i bambusem dołóż do mięsa. Smaż całość jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

W 200 ml wody wymieszaj Fix Knorr z sosem ostrygowym i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wlej Fix na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawkę podawaj z ciepłym ryżem i posiekaną natka kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej