Potrawka chińska z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka chińska z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

70 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę i olej sezamowy na patelni i włóż na nią pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka oraz orzechy nerkowca. Smaż wszystko aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 2

Ogórki i paprykę pokrój w paski,. Wraz z groszkiem i bambusem dołóż do mięsa. Smaż całość jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

W 200 ml wody wymieszaj Fix Knorr z sosem ostrygowym i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wlej Fix na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawkę podawaj z ciepłym ryżem i posiekaną natka kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej