Potrawka chińska z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka chińska z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

70 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę i olej sezamowy na patelni i włóż na nią pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka oraz orzechy nerkowca. Smaż wszystko aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 2

Ogórki i paprykę pokrój w paski,. Wraz z groszkiem i bambusem dołóż do mięsa. Smaż całość jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

W 200 ml wody wymieszaj Fix Knorr z sosem ostrygowym i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wlej Fix na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawkę podawaj z ciepłym ryżem i posiekaną natka kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej