
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżeczka
70 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę i olej sezamowy na patelni i włóż na nią pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka oraz orzechy nerkowca. Smaż wszystko aż nabierze rumianych kolorów.
Krok 2
Ogórki i paprykę pokrój w paski,. Wraz z groszkiem i bambusem dołóż do mięsa. Smaż całość jeszcze przez kilka minut.
Krok 3
W 200 ml wody wymieszaj Fix Knorr z sosem ostrygowym i sokiem z cytryny.
Krok 4
Wlej Fix na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawkę podawaj z ciepłym ryżem i posiekaną natka kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej