Potrawka chińska z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka chińska z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

70 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę i olej sezamowy na patelni i włóż na nią pokrojoną w kawałki pierś z kurczaka oraz orzechy nerkowca. Smaż wszystko aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 2

Ogórki i paprykę pokrój w paski,. Wraz z groszkiem i bambusem dołóż do mięsa. Smaż całość jeszcze przez kilka minut.

Krok 3

W 200 ml wody wymieszaj Fix Knorr z sosem ostrygowym i sokiem z cytryny.

Krok 4

Wlej Fix na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Potrawkę podawaj z ciepłym ryżem i posiekaną natka kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka chińska z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej