Smażone czerwone pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone czerwone pomidory

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 szczypty

4 szczypty

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory przekrój wzdłuż na pół. Pomidory oprósz ziołami prowansalskimi i tymiankiem oraz rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Po około 5 minutach rozgrzej patelnie z oliwą i ułóż na niej pomidory miąższem do dołu. Smaż na małym ogniu przez 3 minuty po czym przewróć na drugą stronę. Posyp solą i przykryj pokrywką.

Krok 3

Po chwili zdejmij z patelni i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szparagi z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej