Smażone czerwone pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone czerwone pomidory

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 mililitrów

2 sztuki

4 szczypty

4 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory przekrój wzdłuż na pół. Pomidory oprósz ziołami prowansalskimi i tymiankiem oraz rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 2

Po około 5 minutach rozgrzej patelnie z oliwą i ułóż na niej pomidory miąższem do dołu. Smaż na małym ogniu przez 3 minuty po czym przewróć na drugą stronę. Posyp solą i przykryj pokrywką.

Krok 3

Po chwili zdejmij z patelni i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone czerwone pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej