MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI

Autor: Wojciech Kajzer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

170 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron włożyć do wrzątku na ok. 4 minuty, następnie przepłukać zimną wodą. Wołowinę pokroić w poprzek włókien na cieniutkie (2-3 mm) paseczki.

Krok 2

Czosnek i imbir obrać i zetrzeć na tarce. Pora cieniutko posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na plasterki.

Krok 3

Rozgrzać dużą patelnię, wlać olej. Włożyć czosnek i imbir i smażyć ok. pół minuty, dodać wołowinę i obsmażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pora, paprykę i pieczarki i smażyć mieszając przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Dodać ugotowany makaron, doprawić szczyptą białego pieprzu i cukru. Wlać sos sojowy i wodę. Wymieszać i podsmażać jeszcze wszystko przez ok. 2 minuty. Doprawić olejem sezamowym i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ogórki curry
czas przygotowania
160 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej