MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI

Autor: Wojciech Kajzer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

170 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron włożyć do wrzątku na ok. 4 minuty, następnie przepłukać zimną wodą. Wołowinę pokroić w poprzek włókien na cieniutkie (2-3 mm) paseczki.

Krok 2

Czosnek i imbir obrać i zetrzeć na tarce. Pora cieniutko posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na plasterki.

Krok 3

Rozgrzać dużą patelnię, wlać olej. Włożyć czosnek i imbir i smażyć ok. pół minuty, dodać wołowinę i obsmażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pora, paprykę i pieczarki i smażyć mieszając przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Dodać ugotowany makaron, doprawić szczyptą białego pieprzu i cukru. Wlać sos sojowy i wodę. Wymieszać i podsmażać jeszcze wszystko przez ok. 2 minuty. Doprawić olejem sezamowym i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej