MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI

Autor: Wojciech Kajzer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

170 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron włożyć do wrzątku na ok. 4 minuty, następnie przepłukać zimną wodą. Wołowinę pokroić w poprzek włókien na cieniutkie (2-3 mm) paseczki.

Krok 2

Czosnek i imbir obrać i zetrzeć na tarce. Pora cieniutko posiekać, paprykę pokroić w paski, pieczarki na plasterki.

Krok 3

Rozgrzać dużą patelnię, wlać olej. Włożyć czosnek i imbir i smażyć ok. pół minuty, dodać wołowinę i obsmażyć przez ok. 2 minuty. Dodać pora, paprykę i pieczarki i smażyć mieszając przez ok. 3 minuty.

Krok 4

Dodać ugotowany makaron, doprawić szczyptą białego pieprzu i cukru. Wlać sos sojowy i wodę. Wymieszać i podsmażać jeszcze wszystko przez ok. 2 minuty. Doprawić olejem sezamowym i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAKARON CHOW MEIN Z WOŁOWINĄ I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej