Kofta z sosem neapolitańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kofta z sosem neapolitańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 1

Krok 2

Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu,

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 3

Krok 4

Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z sosem neapolitańskimKofta z sosem neapolitańskim

Kofty jadane są w Indiach, na Bałkanach i na Bliskim Wschodzie. Przyrządza się je najczęściej z mięsa jagnięcego i przyprawia w odpowiedni dla danej kuchni sposób. Niektóre kofty przypominają kształtem polskie klopsy, inne są podłużne i smażone jak szaszłyki. Właśnie w ten sposób przygotować możesz kofty z sosem neapolitańskim. Możesz je smażyć na patelni grillowej lub piec beztłuszczowo w piekarniku. Oczywiście, aby ich smak był wyjątkowy, musisz użyć orientalnych przypraw, jak kmin rzymski, zwany również kuminem czy słodka i ostra papryka. Możesz również dodać szczyptę kurkumy lub curry. Kofty podawaj z sosem neapolitańskim na bazie soczystych pomidorów. Doskonałym dodatkiem do potrawy będzie również ryż lub frytki. Danie zaskoczy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kofty możesz zabrać ze sobą również do pracy i delektować się ich smakiem podczas lunchu.