Kofta z sosem neapolitańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta z sosem neapolitańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

300 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 1

Krok 2

Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu,

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 3

Krok 4

Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z sosem neapolitańskimKofta z sosem neapolitańskim

Kofty jadane są w Indiach, na Bałkanach i na Bliskim Wschodzie. Przyrządza się je najczęściej z mięsa jagnięcego i przyprawia w odpowiedni dla danej kuchni sposób. Niektóre kofty przypominają kształtem polskie klopsy, inne są podłużne i smażone jak szaszłyki. Właśnie w ten sposób przygotować możesz kofty z sosem neapolitańskim. Możesz je smażyć na patelni grillowej lub piec beztłuszczowo w piekarniku. Oczywiście, aby ich smak był wyjątkowy, musisz użyć orientalnych przypraw, jak kmin rzymski, zwany również kuminem czy słodka i ostra papryka. Możesz również dodać szczyptę kurkumy lub curry. Kofty podawaj z sosem neapolitańskim na bazie soczystych pomidorów. Doskonałym dodatkiem do potrawy będzie również ryż lub frytki. Danie zaskoczy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kofty możesz zabrać ze sobą również do pracy i delektować się ich smakiem podczas lunchu.