Kofta z sosem neapolitańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 1

Krok 2

Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu,

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 3

Krok 4

Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z sosem neapolitańskimKofta z sosem neapolitańskim

Kofty jadane są w Indiach, na Bałkanach i na Bliskim Wschodzie. Przyrządza się je najczęściej z mięsa jagnięcego i przyprawia w odpowiedni dla danej kuchni sposób. Niektóre kofty przypominają kształtem polskie klopsy, inne są podłużne i smażone jak szaszłyki. Właśnie w ten sposób przygotować możesz kofty z sosem neapolitańskim. Możesz je smażyć na patelni grillowej lub piec beztłuszczowo w piekarniku. Oczywiście, aby ich smak był wyjątkowy, musisz użyć orientalnych przypraw, jak kmin rzymski, zwany również kuminem czy słodka i ostra papryka. Możesz również dodać szczyptę kurkumy lub curry. Kofty podawaj z sosem neapolitańskim na bazie soczystych pomidorów. Doskonałym dodatkiem do potrawy będzie również ryż lub frytki. Danie zaskoczy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kofty możesz zabrać ze sobą również do pracy i delektować się ich smakiem podczas lunchu.