Kofta z sosem neapolitańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ręką wyrób masę mięsną.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 1

Krok 2

Uformuj z mięsa nieduże wałeczki i nadziewaj je na patyczki do szaszłyków.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 2

Krok 3

Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i piecz w 200 °C przez ok. 15 min. Następnie obróć i dopiecz z wierzchu, zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu,

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 3

Krok 4

Sos Spaghetti Napoli Knorr połącz z zimną wodą i zagotuj. Koftę podawaj z ryżem, polaną sosem.

Kofta z sosem neapolitańskim - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z sosem neapolitańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z sosem neapolitańskimKofta z sosem neapolitańskim

Kofty jadane są w Indiach, na Bałkanach i na Bliskim Wschodzie. Przyrządza się je najczęściej z mięsa jagnięcego i przyprawia w odpowiedni dla danej kuchni sposób. Niektóre kofty przypominają kształtem polskie klopsy, inne są podłużne i smażone jak szaszłyki. Właśnie w ten sposób przygotować możesz kofty z sosem neapolitańskim. Możesz je smażyć na patelni grillowej lub piec beztłuszczowo w piekarniku. Oczywiście, aby ich smak był wyjątkowy, musisz użyć orientalnych przypraw, jak kmin rzymski, zwany również kuminem czy słodka i ostra papryka. Możesz również dodać szczyptę kurkumy lub curry. Kofty podawaj z sosem neapolitańskim na bazie soczystych pomidorów. Doskonałym dodatkiem do potrawy będzie również ryż lub frytki. Danie zaskoczy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Kofty możesz zabrać ze sobą również do pracy i delektować się ich smakiem podczas lunchu.