Naleśniki z farszem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z farszem serowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 kilogram

1 gram

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko to dokładnie mieszamy, roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę i mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, śmietanowej konsystencji ciasta (jeśli będzie zbyt gęste można dodać jeszcze odrobinę mleka lub wody).

Krok 2

Rozgrzewamy na patelni olej. Wylewamy na nią cienką warstwę ciasta i smażymy je z każdej strony (obracamy, kiedy brzegi naleśnika będą odstawać od powierzchni patelni)

Krok 3

Aby wykonać farsz serowy do miski z białym serem wsypujemy cukier. Dodajemy jedno żółtko, cukier waniliowy i dwie łyżki śmietany. Wszystko dokładnie miksujemy.

Krok 4

Tak przygotowane nadzienie można rozsmarować na naleśniku i zwinąć go.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej