
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
null
1 sztuka
1 szklanka
2 sztuki
1 kilogram
1 gram
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko to dokładnie mieszamy, roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę i mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, śmietanowej konsystencji ciasta (jeśli będzie zbyt gęste można dodać jeszcze odrobinę mleka lub wody).
Krok 2
Rozgrzewamy na patelni olej. Wylewamy na nią cienką warstwę ciasta i smażymy je z każdej strony (obracamy, kiedy brzegi naleśnika będą odstawać od powierzchni patelni)
Krok 3
Aby wykonać farsz serowy do miski z białym serem wsypujemy cukier. Dodajemy jedno żółtko, cukier waniliowy i dwie łyżki śmietany. Wszystko dokładnie miksujemy.
Krok 4
Tak przygotowane nadzienie można rozsmarować na naleśniku i zwinąć go.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























