Naleśniki z farszem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z farszem serowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 kilogram

1 gram

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i szczyptę soli. Wszystko to dokładnie mieszamy, roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę i mieszamy, aż do uzyskania gładkiej, śmietanowej konsystencji ciasta (jeśli będzie zbyt gęste można dodać jeszcze odrobinę mleka lub wody).

Krok 2

Rozgrzewamy na patelni olej. Wylewamy na nią cienką warstwę ciasta i smażymy je z każdej strony (obracamy, kiedy brzegi naleśnika będą odstawać od powierzchni patelni)

Krok 3

Aby wykonać farsz serowy do miski z białym serem wsypujemy cukier. Dodajemy jedno żółtko, cukier waniliowy i dwie łyżki śmietany. Wszystko dokładnie miksujemy.

Krok 4

Tak przygotowane nadzienie można rozsmarować na naleśniku i zwinąć go.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z farszem serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej