Naleśnikowa wieża przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowa wieża

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak myjemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek Knorr i szpinak i całość krótko podsmażamy. Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

Do miski wlewamy napój sojowy i wodę. Wsypujemy mąkę i odrobinę soli oraz kurkumę. Całość mieszamy mikserem do uzyskania ciasta o konsystencji ciasta naleśnikowego. Zostawiamy do odpoczęcia.

Krok 3

Wystudzony szpinak mieszamy z pokruszonym tofu. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Z każdego wykrawamy sześć krążków jak na pierogi. Przekładamy każdy farszem i tworzymy wieżę. Krótko podsmażamy na patelni pod przykryciem. Gotowe. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej