Naleśnikowa wieża przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowa wieża

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

200 gramów

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak myjemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek Knorr i szpinak i całość krótko podsmażamy. Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

Do miski wlewamy napój sojowy i wodę. Wsypujemy mąkę i odrobinę soli oraz kurkumę. Całość mieszamy mikserem do uzyskania ciasta o konsystencji ciasta naleśnikowego. Zostawiamy do odpoczęcia.

Krok 3

Wystudzony szpinak mieszamy z pokruszonym tofu. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Z każdego wykrawamy sześć krążków jak na pierogi. Przekładamy każdy farszem i tworzymy wieżę. Krótko podsmażamy na patelni pod przykryciem. Gotowe. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnikowa wieża - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej