
Składniki
null
null
1 sztuka
60 gramów
250 gramów
3 sztuki
2 łyżki
250 gramów
4 łyżki
4 łyżki
6 sztuk
60 gramów
40 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj dymki i wrzuć na rozgrzaną oliwę, dodaj szpinak z wodą pozostałą po płukaniu. Podsmaż.
Krok 2
Dodaj ryż, zioła, piniole, rodzynki i ser feta.
Krok 3
Zetrzyj gałkę muszkatołową. Dopraw pieprzem.
Krok 4
Ciasto filo pokrój na 40 kwadratów.
Krok 5
Z kwadratów wytnij kółka.
Krok 6
Posmaruj dno foremek masłem.
Krok 7
Na cieście rozłóż 1/4 farszu. Przykryj ciastem i przełóż farszem.
Krok 8
Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej