
Składniki
null
null
1 sztuka
60 gramów
250 gramów
3 sztuki
2 łyżki
250 gramów
4 łyżki
4 łyżki
6 sztuk
60 gramów
40 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj dymki i wrzuć na rozgrzaną oliwę, dodaj szpinak z wodą pozostałą po płukaniu. Podsmaż.
Krok 2
Dodaj ryż, zioła, piniole, rodzynki i ser feta.
Krok 3
Zetrzyj gałkę muszkatołową. Dopraw pieprzem.
Krok 4
Ciasto filo pokrój na 40 kwadratów.
Krok 5
Z kwadratów wytnij kółka.
Krok 6
Posmaruj dno foremek masłem.
Krok 7
Na cieście rozłóż 1/4 farszu. Przykryj ciastem i przełóż farszem.
Krok 8
Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej