Kieszonki z kurczaka w sosie napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

364 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

250 mililitrów

4 plastry

1 opakowanie

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony), tworząc kieszonkę.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 1

Krok 2

Połóż plaster sera na plaster szynki, złóż razem na pół i wsuń całość do kieszonki.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 3

Krok 4

Ułóż kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej je gotowym Fixem Knorr. Następnie zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka w sosie napoliKieszonki z kurczaka w sosie napoli

Kiedy masz ochotę na nieskomplikowany i jednocześnie przykuwający wzrok obiad, dobrym rozwiązaniem są kieszonki z kurczaka. Zagwarantują podziw zgromadzonych przy stole, a nie wymagają wiele pracy ani czasu. To danie, które nadaje się niemal na każdą okazję. Wariantów farszu jest wiele, jednak dla amatorów mięsnych dań najbardziej polecamy szynkę. Na początek należy zrobić głębokie rozcięcie z boku każdego filetu z kurczaka, tak, aby utworzyła się wspomniana kieszonka. W środek wsuń żółty ser i szynkę, która nada drobiowi specyficznego aromatu. Całość włóż do naczynia żaroodpornego i zalej sosem pomidorowym neapolitańskim. Dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste. Możesz je podać na talerzu, polane sosem z dodatkiem makaronu, ryżu lub kuskusu. Położoną obok kompozycję gotowanych warzyw udekoruj świeżą, pachnącą bazylią.