Kieszonki z kurczaka w sosie napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

heart
365 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

250 mililitrów

4 plastry

1 opakowanie

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony), tworząc kieszonkę.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 1

Krok 2

Połóż plaster sera na plaster szynki, złóż razem na pół i wsuń całość do kieszonki.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 3

Krok 4

Ułóż kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej je gotowym Fixem Knorr. Następnie zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka w sosie napoliKieszonki z kurczaka w sosie napoli

Kiedy masz ochotę na nieskomplikowany i jednocześnie przykuwający wzrok obiad, dobrym rozwiązaniem są kieszonki z kurczaka. Zagwarantują podziw zgromadzonych przy stole, a nie wymagają wiele pracy ani czasu. To danie, które nadaje się niemal na każdą okazję. Wariantów farszu jest wiele, jednak dla amatorów mięsnych dań najbardziej polecamy szynkę. Na początek należy zrobić głębokie rozcięcie z boku każdego filetu z kurczaka, tak, aby utworzyła się wspomniana kieszonka. W środek wsuń żółty ser i szynkę, która nada drobiowi specyficznego aromatu. Całość włóż do naczynia żaroodpornego i zalej sosem pomidorowym neapolitańskim. Dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste. Możesz je podać na talerzu, polane sosem z dodatkiem makaronu, ryżu lub kuskusu. Położoną obok kompozycję gotowanych warzyw udekoruj świeżą, pachnącą bazylią.