Kieszonki z kurczaka w sosie napoli

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

333 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

4 plastry

250 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony), tworząc kieszonkę.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 1

Krok 2

Połóż plaster sera na plaster szynki, złóż razem na pół i wsuń całość do kieszonki.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 3

Krok 4

Ułóż kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej je gotowym Fixem Knorr. Następnie zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka w sosie napoliKieszonki z kurczaka w sosie napoli

Kiedy masz ochotę na nieskomplikowany i jednocześnie przykuwający wzrok obiad, dobrym rozwiązaniem są kieszonki z kurczaka. Zagwarantują podziw zgromadzonych przy stole, a nie wymagają wiele pracy ani czasu. To danie, które nadaje się niemal na każdą okazję. Wariantów farszu jest wiele, jednak dla amatorów mięsnych dań najbardziej polecamy szynkę. Na początek należy zrobić głębokie rozcięcie z boku każdego filetu z kurczaka, tak, aby utworzyła się wspomniana kieszonka. W środek wsuń żółty ser i szynkę, która nada drobiowi specyficznego aromatu. Całość włóż do naczynia żaroodpornego i zalej sosem pomidorowym neapolitańskim. Dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste. Możesz je podać na talerzu, polane sosem z dodatkiem makaronu, ryżu lub kuskusu. Położoną obok kompozycję gotowanych warzyw udekoruj świeżą, pachnącą bazylią.