Kieszonki z kurczaka w sosie napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

21

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

360 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

250 mililitrów

4 plastry

1 opakowanie

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie na boku (z jednej strony), tworząc kieszonkę.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 1

Krok 2

Połóż plaster sera na plaster szynki, złóż razem na pół i wsuń całość do kieszonki.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 2

Krok 3

Dokładnie rozmieszaj Fix Spaghetti Napoli Knorr z zimną wodą i śmietanką

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 3

Krok 4

Ułóż kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej je gotowym Fixem Knorr. Następnie zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawaj.

Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka w sosie napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki z kurczaka w sosie napoliKieszonki z kurczaka w sosie napoli

Kiedy masz ochotę na nieskomplikowany i jednocześnie przykuwający wzrok obiad, dobrym rozwiązaniem są kieszonki z kurczaka. Zagwarantują podziw zgromadzonych przy stole, a nie wymagają wiele pracy ani czasu. To danie, które nadaje się niemal na każdą okazję. Wariantów farszu jest wiele, jednak dla amatorów mięsnych dań najbardziej polecamy szynkę. Na początek należy zrobić głębokie rozcięcie z boku każdego filetu z kurczaka, tak, aby utworzyła się wspomniana kieszonka. W środek wsuń żółty ser i szynkę, która nada drobiowi specyficznego aromatu. Całość włóż do naczynia żaroodpornego i zalej sosem pomidorowym neapolitańskim. Dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste. Możesz je podać na talerzu, polane sosem z dodatkiem makaronu, ryżu lub kuskusu. Położoną obok kompozycję gotowanych warzyw udekoruj świeżą, pachnącą bazylią.