
Składniki
275 gramów
100 gramów
250 gramów
75 gramów
1 garść
0.5 opakowania
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
Krok 2
Pomidory i fetę drobno posiekać.
Krok 3
Szpinak przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Doprawić przyprawami.
Krok 4
Ciasto francuskie posmarować z jednej strony roztrzepanym jajkiem.
Krok 5
Na cieście ułożyć szpinak, pomidory i fetę. Całość posypać przyprawami.
Krok 6
Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w poprzek na 15 części.
Krok 7
Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać startą mozzarellą.
Krok 8
Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























