Ślimaczki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

100 gramów

250 gramów

75 gramów

1 garść

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.

Krok 2

Pomidory i fetę drobno posiekać.

Krok 3

Szpinak przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Doprawić przyprawami.

Krok 4

Ciasto francuskie posmarować z jednej strony roztrzepanym jajkiem.

Krok 5

Na cieście ułożyć szpinak, pomidory i fetę. Całość posypać przyprawami.

Krok 6

Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w poprzek na 15 części.

Krok 7

Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać startą mozzarellą.

Krok 8

Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej