
Składniki
275 gramów
100 gramów
250 gramów
75 gramów
1 garść
0.5 opakowania
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
Krok 2
Pomidory i fetę drobno posiekać.
Krok 3
Szpinak przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Doprawić przyprawami.
Krok 4
Ciasto francuskie posmarować z jednej strony roztrzepanym jajkiem.
Krok 5
Na cieście ułożyć szpinak, pomidory i fetę. Całość posypać przyprawami.
Krok 6
Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w poprzek na 15 części.
Krok 7
Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać startą mozzarellą.
Krok 8
Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej