
Składniki
275 gramów
100 gramów
250 gramów
75 gramów
1 garść
0.5 opakowania
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
Krok 2
Pomidory i fetę drobno posiekać.
Krok 3
Szpinak przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Doprawić przyprawami.
Krok 4
Ciasto francuskie posmarować z jednej strony roztrzepanym jajkiem.
Krok 5
Na cieście ułożyć szpinak, pomidory i fetę. Całość posypać przyprawami.
Krok 6
Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w poprzek na 15 części.
Krok 7
Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać startą mozzarellą.
Krok 8
Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej