Ślimaczki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

100 gramów

250 gramów

75 gramów

1 garść

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.

Krok 2

Pomidory i fetę drobno posiekać.

Krok 3

Szpinak przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Doprawić przyprawami.

Krok 4

Ciasto francuskie posmarować z jednej strony roztrzepanym jajkiem.

Krok 5

Na cieście ułożyć szpinak, pomidory i fetę. Całość posypać przyprawami.

Krok 6

Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w poprzek na 15 części.

Krok 7

Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać startą mozzarellą.

Krok 8

Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej