Placki Jasia i Małgosi video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
347 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

385 osób wydrukowało

Pobierz pdf

930 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wraz z dzieckiem dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, twarożek oraz jajko. Dzieci mogą wymieszać masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, dosyp bułkę tartą.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Formuj małe placuszki lub cygara (dzieci mogą same wybrać kształt placuszków i panierować je w bułce tartej).

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Smaż placuszki na wolnym ogniu do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Podawaj ze świeżym twarożkiem, udekorowane szczypiorkiem.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placki Jasia i Małgosi - VIDEOPlacki Jasia i Małgosi - VIDEO

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.