Placki Jasia i Małgosi video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

329 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

332 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

837 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Wraz z dzieckiem dodaj do nich Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, twarożek oraz jajko. Dzieci mogą wymieszać masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, dosyp bułkę tartą.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Formuj małe placuszki lub cygara (dzieci mogą same wybrać kształt placuszków i panierować je w bułce tartej).

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Smaż placuszki na wolnym ogniu do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Podawaj ze świeżym twarożkiem, udekorowane szczypiorkiem.

Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jasia i Małgosi - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej