Parówki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

null szczypt

4 sztuki

200 gramów

12 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto jak na pierogi.

Krok 2

Następnie dokładnie je rozwałkuj i podziel na 2cm pasy.

Krok 3

Jeden brzeg ciasta posmaruj białkiem.

Krok 4

Parówki owiń paskiem ciasta, po czym przyciśnij w miejscu smarowania białkiem.

Krok 5

Usmaż w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej