Parówki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

null szczypt

4 sztuki

200 gramów

12 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto jak na pierogi.

Krok 2

Następnie dokładnie je rozwałkuj i podziel na 2cm pasy.

Krok 3

Jeden brzeg ciasta posmaruj białkiem.

Krok 4

Parówki owiń paskiem ciasta, po czym przyciśnij w miejscu smarowania białkiem.

Krok 5

Usmaż w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej