Parówki w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

null szczypt

4 sztuki

200 gramów

12 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto jak na pierogi.

Krok 2

Następnie dokładnie je rozwałkuj i podziel na 2cm pasy.

Krok 3

Jeden brzeg ciasta posmaruj białkiem.

Krok 4

Parówki owiń paskiem ciasta, po czym przyciśnij w miejscu smarowania białkiem.

Krok 5

Usmaż w dużej ilości tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej