
Składniki
null
1 łyżka
null
null szczypt
4 sztuki
200 gramów
12 sztuk
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto jak na pierogi.
Krok 2
Następnie dokładnie je rozwałkuj i podziel na 2cm pasy.
Krok 3
Jeden brzeg ciasta posmaruj białkiem.
Krok 4
Parówki owiń paskiem ciasta, po czym przyciśnij w miejscu smarowania białkiem.
Krok 5
Usmaż w dużej ilości tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej