Mielone figurki na listku sałaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone figurki na listku sałaty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 kilogram

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.

Krok 2

Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.

Krok 3

Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej