
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 kilogram
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.
Krok 2
Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.
Krok 3
Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej