
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 kilogram
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.
Krok 2
Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.
Krok 3
Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej