Mielone figurki na listku sałaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone figurki na listku sałaty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 kilogram

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.

Krok 2

Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.

Krok 3

Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone figurki na listku sałaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej