
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szczypta
1 kilogram
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z jajkami, bułką tartą, wodą oraz przyprawami. Wyrób dokładnie masę mięsną.
Krok 2
Z mielonego mięsa formuj małe kotleciki w różnych kształtach lub ułóż na desce mięsny placek, a figurki wykrój za pomocą foremek do ciasta.
Krok 3
Smaż na niewielkim ogniu. Podawaj na liściu sałaty. Możesz udekorować warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej