Cukinia z nasionami kozieradki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z nasionami kozieradki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

450 gramów

7 łyżek

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, papryczki oczyść i pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj i cukinię pokrój w plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zielone chilli, czosnek, imbir oraz chilli i wymieszaj.

Krok 3

Następnie wrzuć pokrojoną plasterki cukinię i posiekane pomidory i smaż przez 6 minut, ciągle mieszaj.

Krok 4

Następnie dodaj listki kolendry oraz nasiona kozieradki.

Krok 5

Smaż jeszcze 6 minut ciągle mieszając. Zdejmij patelnie z ognia. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej