Cukinia z nasionami kozieradki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z nasionami kozieradki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

450 gramów

7 łyżek

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, papryczki oczyść i pokrój w kostkę. Pomidory posiekaj i cukinię pokrój w plastry.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zielone chilli, czosnek, imbir oraz chilli i wymieszaj.

Krok 3

Następnie wrzuć pokrojoną plasterki cukinię i posiekane pomidory i smaż przez 6 minut, ciągle mieszaj.

Krok 4

Następnie dodaj listki kolendry oraz nasiona kozieradki.

Krok 5

Smaż jeszcze 6 minut ciągle mieszając. Zdejmij patelnie z ognia. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z nasionami kozieradki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej