
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
25 dekagramów
1 szczypta
4 sztuki
10 dekagramów
20 dekagramów
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.
Krok 2
Żółtka oddziel od białek i utrzyj z masłem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia
Krok 3
Białka ubij na sztywno z dodatkiem 0.5 łyżeczki soli i wymieszaj z ciastem.
Krok 4
Pokrojone w plasterki pieczarki uduś razem z cebulą na oleju, wystudź. Następnie dodaj do ciasta razem z serem, papryką i natką pietruszki. Przypraw i wymieszaj.
Krok 5
Masę przełóż do keksówki i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6
Wystudź, wyjmij i pokrój w plastry. Podawaj do czystych zup.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej