Keks pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Keks pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 2

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z masłem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia

Krok 3

Białka ubij na sztywno z dodatkiem 0.5 łyżeczki soli i wymieszaj z ciastem.

Krok 4

Pokrojone w plasterki pieczarki uduś razem z cebulą na oleju, wystudź. Następnie dodaj do ciasta razem z serem, papryką i natką pietruszki. Przypraw i wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do keksówki i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Wystudź, wyjmij i pokrój w plastry. Podawaj do czystych zup.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybki smażony makaron
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej