Keks pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Keks pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 2

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z masłem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia

Krok 3

Białka ubij na sztywno z dodatkiem 0.5 łyżeczki soli i wymieszaj z ciastem.

Krok 4

Pokrojone w plasterki pieczarki uduś razem z cebulą na oleju, wystudź. Następnie dodaj do ciasta razem z serem, papryką i natką pietruszki. Przypraw i wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do keksówki i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Wystudź, wyjmij i pokrój w plastry. Podawaj do czystych zup.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej