Keks pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Keks pieczarkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.

Krok 2

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z masłem, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia

Krok 3

Białka ubij na sztywno z dodatkiem 0.5 łyżeczki soli i wymieszaj z ciastem.

Krok 4

Pokrojone w plasterki pieczarki uduś razem z cebulą na oleju, wystudź. Następnie dodaj do ciasta razem z serem, papryką i natką pietruszki. Przypraw i wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do keksówki i piecz przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 6

Wystudź, wyjmij i pokrój w plastry. Podawaj do czystych zup.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Keks pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej