Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżki
5 łyżek
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dobrze myjemy szorujemy .kroimy na połówki . Do leju dodajemy troszkę soli i rozkruszone kostki czosnkowe Knorr. Ziemniaki smarujemy oliwą czosnkowa .Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na funkcje grilla. Pieczemy aż ziemniaki będę zarumienione i gotowe.
Krok 2
Robimy sos. Majonez łączymy z jogurtem dodajemy Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr i starty parmezan .Mieszamy .
Krok 3
Ziemniaki podajemy z sosem . Ozdabiamy groszkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej