Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

5 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dobrze myjemy szorujemy .kroimy na połówki . Do leju dodajemy troszkę soli i rozkruszone kostki czosnkowe Knorr. Ziemniaki smarujemy oliwą czosnkowa .Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na funkcje grilla. Pieczemy aż ziemniaki będę zarumienione i gotowe.

Krok 2

Robimy sos. Majonez łączymy z jogurtem dodajemy Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr i starty parmezan .Mieszamy .

Krok 3

Ziemniaki podajemy z sosem . Ozdabiamy groszkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej