Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 łyżki
5 łyżek
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dobrze myjemy szorujemy .kroimy na połówki . Do leju dodajemy troszkę soli i rozkruszone kostki czosnkowe Knorr. Ziemniaki smarujemy oliwą czosnkowa .Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na funkcje grilla. Pieczemy aż ziemniaki będę zarumienione i gotowe.
Krok 2
Robimy sos. Majonez łączymy z jogurtem dodajemy Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr i starty parmezan .Mieszamy .
Krok 3
Ziemniaki podajemy z sosem . Ozdabiamy groszkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej