Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

5 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dobrze myjemy szorujemy .kroimy na połówki . Do leju dodajemy troszkę soli i rozkruszone kostki czosnkowe Knorr. Ziemniaki smarujemy oliwą czosnkowa .Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na funkcje grilla. Pieczemy aż ziemniaki będę zarumienione i gotowe.

Krok 2

Robimy sos. Majonez łączymy z jogurtem dodajemy Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr i starty parmezan .Mieszamy .

Krok 3

Ziemniaki podajemy z sosem . Ozdabiamy groszkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej