Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

5 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dobrze myjemy szorujemy .kroimy na połówki . Do leju dodajemy troszkę soli i rozkruszone kostki czosnkowe Knorr. Ziemniaki smarujemy oliwą czosnkowa .Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika na funkcje grilla. Pieczemy aż ziemniaki będę zarumienione i gotowe.

Krok 2

Robimy sos. Majonez łączymy z jogurtem dodajemy Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr i starty parmezan .Mieszamy .

Krok 3

Ziemniaki podajemy z sosem . Ozdabiamy groszkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowo-serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej