naleśnikowe motylki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

naleśnikowe motylki

Autor: Karolina Ko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

4 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby naleśników. Zatem moja propozycja to naleśnikowe motylki. Moi mali jurorzy zgodnie orzekli, że są pyszne i na podwieczorek w Dniu Dziecka są super, a wyglądają ekstra:)

Krok 2

Z sera, cukrów, cynamonu i 3 łyżek śmietany robimy gęsty twarożek, którym nadziewamy nasze naleśniki.

Krok 3

Składamy je w chusteczkę, czyli na pół i jeszcze raz na pół.

Krok 4

Układamy na talerzu 2 sztuki, tak aby stykały się rogami. Teraz czas na przystrojenie skrzydeł motylka owocami i resztą śmietany.

Krok 5

Z tartej czekolady wysypujemy wąsiki (nie mam pojęcia jak się nazywa to co ma motyl haha). Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej