naleśnikowe motylki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

naleśnikowe motylki

Autor: Karolina Ko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżeczka

250 mililitrów

8 sztuk

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby naleśników. Zatem moja propozycja to naleśnikowe motylki. Moi mali jurorzy zgodnie orzekli, że są pyszne i na podwieczorek w Dniu Dziecka są super, a wyglądają ekstra:)

Krok 2

Z sera, cukrów, cynamonu i 3 łyżek śmietany robimy gęsty twarożek, którym nadziewamy nasze naleśniki.

Krok 3

Składamy je w chusteczkę, czyli na pół i jeszcze raz na pół.

Krok 4

Układamy na talerzu 2 sztuki, tak aby stykały się rogami. Teraz czas na przystrojenie skrzydeł motylka owocami i resztą śmietany.

Krok 5

Z tartej czekolady wysypujemy wąsiki (nie mam pojęcia jak się nazywa to co ma motyl haha). Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej