
Składniki
250 mililitrów
4 sztuki
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby naleśników. Zatem moja propozycja to naleśnikowe motylki. Moi mali jurorzy zgodnie orzekli, że są pyszne i na podwieczorek w Dniu Dziecka są super, a wyglądają ekstra:)
Krok 2
Z sera, cukrów, cynamonu i 3 łyżek śmietany robimy gęsty twarożek, którym nadziewamy nasze naleśniki.
Krok 3
Składamy je w chusteczkę, czyli na pół i jeszcze raz na pół.
Krok 4
Układamy na talerzu 2 sztuki, tak aby stykały się rogami. Teraz czas na przystrojenie skrzydeł motylka owocami i resztą śmietany.
Krok 5
Z tartej czekolady wysypujemy wąsiki (nie mam pojęcia jak się nazywa to co ma motyl haha). Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej