naleśnikowe motylki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

naleśnikowe motylki

Autor: Karolina Ko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

4 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

200 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby naleśników. Zatem moja propozycja to naleśnikowe motylki. Moi mali jurorzy zgodnie orzekli, że są pyszne i na podwieczorek w Dniu Dziecka są super, a wyglądają ekstra:)

Krok 2

Z sera, cukrów, cynamonu i 3 łyżek śmietany robimy gęsty twarożek, którym nadziewamy nasze naleśniki.

Krok 3

Składamy je w chusteczkę, czyli na pół i jeszcze raz na pół.

Krok 4

Układamy na talerzu 2 sztuki, tak aby stykały się rogami. Teraz czas na przystrojenie skrzydeł motylka owocami i resztą śmietany.

Krok 5

Z tartej czekolady wysypujemy wąsiki (nie mam pojęcia jak się nazywa to co ma motyl haha). Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • naleśnikowe motylki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej