
Składniki
250 mililitrów
4 sztuki
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chyba nie ma dziecka, które nie lubiłoby naleśników. Zatem moja propozycja to naleśnikowe motylki. Moi mali jurorzy zgodnie orzekli, że są pyszne i na podwieczorek w Dniu Dziecka są super, a wyglądają ekstra:)
Krok 2
Z sera, cukrów, cynamonu i 3 łyżek śmietany robimy gęsty twarożek, którym nadziewamy nasze naleśniki.
Krok 3
Składamy je w chusteczkę, czyli na pół i jeszcze raz na pół.
Krok 4
Układamy na talerzu 2 sztuki, tak aby stykały się rogami. Teraz czas na przystrojenie skrzydeł motylka owocami i resztą śmietany.
Krok 5
Z tartej czekolady wysypujemy wąsiki (nie mam pojęcia jak się nazywa to co ma motyl haha). Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej