Drink herbaciany patriotyczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drink herbaciany patriotyczny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

3 łyżki

300 gramów

50 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym

Krok 2

Trzy piramidki cytrynowej herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Do naparu dodaj wiśnie , mleko skondensowane , miód . Wszystko razem zmiksuj na gładką jednolita masę.

Krok 3

Powstały czerwony napój rozlej do połowy w odpowiednie szklanki z wierzchu uzupełnij bita śmietaną.

Krok 4

Herbatę podawaj oprószoną z wierzchu cynamonem.

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Marczak

    Katarzyna Marczak , 11.11.2016

    Super deser

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drink herbaciany patriotyczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drink herbaciany patriotycznyDrink herbaciany patriotyczny

Jeśli lubisz niebanalne połączenia smaków, wypróbuj przepis na herbaciany drink patriotyczny. Nazwę zawdzięcza swoim kolorom – połączeniu czerwonego napoju z białą bitą śmietaną. Drink podawany na zimno może z powodzeniem zastąpić deser, a dzięki wykorzystaniu mrożonych owoców, możesz podawać go niezależnie od pory roku. Wiśnie da się z powodzeniem zastąpić innymi czerwonymi owocami – mogą to być truskawki, maliny a nawet jagody (te ostatnie zmienią jednak kolor napoju na bardziej fioletowy). Aby przygotować drink herbaciany patriotyczny, zaparz cytrynową herbatę. Pamiętaj, aby zaparzyć ją pod przykryciem – wtedy nabierze najwięcej aromatu. Przestudzony napar zmiksuj z mrożonymi owocami, mlekiem skondensowanym oraz miodem. Przelej do szklanek – możesz serwować go zarówno w wyższych, jak i niższych. Na wierzch dodaj bitą śmietanę, którą warto posypać cynamonem. Jako dekoracja świetnie sprawdzą się także owoce. Wypróbuj przepis na drinka herbacianego patriotycznego i sprawdź, jak może smakować połączenie herbaty, owoców oraz mleka.