
Składniki
3 sztuki
200 mililitrów
3 plastry
3 plastry
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy piramidki herbaty Lipton Tropical fruits zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem i odstaw na bok na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.
Krok 2
Do dzbanka dodaj pokrojone kawałki ananasa, limonkę, listki bazylii oraz sok z owoców tropikalnych. Na końcu dodaj według uznania lód. Całość zalej herbatą.

Dobra rada:
Z podanej ilości przygotujesz 1 litr napoju. Do dzbana możesz dodać dowolne tropikalne owoce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton o smaku owoców tropikalnych
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej