Blue Hawaii – tropikalny drink przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Blue Hawaii – tropikalny drink

Autor: devart devart

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 mililitrów

30 mililitrów

1 szklanka

30 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do blendera należy wlać wszystkie składniki: biały rum, likier blue curacao, sok ananasowy i mleczko kokosowe oraz dodać szklankę kostek lodu. Miksować, aż lód zostanie dobrze skruszony i uzyskamy pienistą masę. Przelać zawartość blendera do kieliszka typu Hurricane. Ozdobić drinka np. kawałkiem ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Blue Hawaii – tropikalny drink - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak po polsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej