
Składniki
2 gramy
0.33 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ubijamy jajka cukrem
Krok 2
W rondelku podgrzewamy mleko, wanilię i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia
Krok 3
temperowanie masy: dolewamy di jajek po odrobinie gorące mleko z przeprawami
Krok 4
Cała masę w ganku podgrzewamy do temperatury powyżej 70 st.C do granicy wrzenia
Krok 5
Schłodzić, do lodówki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej