Egg nog przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egg nog

Autor: Wojciech Stawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 gramy

0.33 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ubijamy jajka cukrem

Krok 2

W rondelku podgrzewamy mleko, wanilię i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia

Krok 3

temperowanie masy: dolewamy di jajek po odrobinie gorące mleko z przeprawami

Krok 4

Cała masę w ganku podgrzewamy do temperatury powyżej 70 st.C do granicy wrzenia

Krok 5

Schłodzić, do lodówki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egg nog - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej