
Składniki
2 gramy
0.33 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ubijamy jajka cukrem
Krok 2
W rondelku podgrzewamy mleko, wanilię i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia
Krok 3
temperowanie masy: dolewamy di jajek po odrobinie gorące mleko z przeprawami
Krok 4
Cała masę w ganku podgrzewamy do temperatury powyżej 70 st.C do granicy wrzenia
Krok 5
Schłodzić, do lodówki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























