Sałatka na koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na koktajl

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

null

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i odstaw na ok. 30 min do lodówki.

Krok 3

Z winogron i moreli wyjmij pestki. Morele pokrój na mniejsze cząstki. Selera pokrój w plastry.

Krok 4

Majonez kub jogurt dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Gotowym sosem polej składniki sałatki, delikatnie wymieszaj i podawaj na liściach sałaty.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż zamarynowane piersi z kurczaka. Schłodź je i pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej