Sałatka na koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na koktajl

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

null

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i odstaw na ok. 30 min do lodówki.

Krok 3

Z winogron i moreli wyjmij pestki. Morele pokrój na mniejsze cząstki. Selera pokrój w plastry.

Krok 4

Majonez kub jogurt dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Gotowym sosem polej składniki sałatki, delikatnie wymieszaj i podawaj na liściach sałaty.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż zamarynowane piersi z kurczaka. Schłodź je i pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej