Sałatka na koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na koktajl

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

3

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

null

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i odstaw na ok. 30 min do lodówki.

Krok 3

Z winogron i moreli wyjmij pestki. Morele pokrój na mniejsze cząstki. Selera pokrój w plastry.

Krok 4

Majonez kub jogurt dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Gotowym sosem polej składniki sałatki, delikatnie wymieszaj i podawaj na liściach sałaty.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż zamarynowane piersi z kurczaka. Schłodź je i pokrój w paski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej