
Składniki
null
1 łyżka
3
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
null
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i odstaw na ok. 30 min do lodówki.
Krok 3
Z winogron i moreli wyjmij pestki. Morele pokrój na mniejsze cząstki. Selera pokrój w plastry.
Krok 4
Majonez kub jogurt dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Gotowym sosem polej składniki sałatki, delikatnie wymieszaj i podawaj na liściach sałaty.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż zamarynowane piersi z kurczaka. Schłodź je i pokrój w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej