Surówka z ogórka, cukinii i papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z ogórka, cukinii i papryki

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj i bez obierania pokrój w zapałkę. Cukinię umyj, obetnij końce i bez obierania pokrój w zapałkę. Paprykę pozbaw gniazda nasiennego, umyj i pokrój w zapałkę. Warzywa wrzuć do salaterki i wymieszaj.

Krok 2

Jogurt naturalny wymieszaj dokładnie z majonezem oraz z sosem sałatkowym czosnkowym.

Krok 3

Gotowym sosem polej surówkę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z ogórka, cukinii i papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej