
Składniki
3 łyżeczki
200 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy piramidki herbaty Lipton Gunpowder Green zalej 600 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok, aby dobrze się zaparzył.
Krok 2
Z limonki otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Skórkę połącz z 2 łyżkami cukru. Przygotuj szklanki w których zamierzasz podać drinki. W tym celu na spodek wylej trochę syropu cukrowego zanurz w nim krawędź szklanki a następnie szklankę zanurz w cukrze pomieszanym ze skórką limonki.
Krok 3
W kielichu miksera połącz ze sobą dwa obrane kiwi, sok z limonki, gazowany napój cytrynowy, pozostały syrop cukrowy oraz napar z herbaty. Wszystko razem dokładnie zmiksuj. Powstały drink nalej do szklanek wypełnionych kostkami lodu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Zielona Lipton Dynamic Green Gunpowder
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Drink Zielono mi!
Drink z herbatą? Dlaczego nie! Różne gatunki herbat, mają rozmaite zastosowania i właściwości. Te ostatnie zależą również od sposobu zaparzania herbaty. Np. herbatę zieloną zaparza się nawet trzy razy, za każdym razem otrzymując nieco inny napój. Wykorzystaj ją do przygotowania drinka Zielono mi! To napój na bazie herbaty, gazowanego napoju cytrynowego oraz świeżych zielonych owoców: kiwi i limonki. Bardzo dobrze sprawdzi się na przyjęciach. Jego podstawą jest dobrej jakości herbata oraz owoce. Pozostałe składniki dowolnie zmieniaj, jeśli tylko masz ochotę. Napój cytrynowy zamienisz na przykład na mineralną wodę gazowaną. Z kolei zamiast limonki nadawać się będzie równie dobrze cytryna. Dodaj jej jednak mniej, gdyż jest bardziej kwaśna niż limonka. Drinka podawaj w płaskich kieliszkach udekorowanych cukrem i plasterkiem cytryny, dodając do niego kostki lodu, najlepiej w różnych kształtach. Dobrym pomysłem będzie też ozdobienie każdej porcji świeżym listkiem mięty. Sprawdź nasz przepis i przygotuj pyszny zielony napój przy najbliższej okazji.

































