Rozgrzewająca herbata z kurkumą i świeżym imbirem
łatwe
240 osób zapisało

Składniki
4 plastry
6 plastrów
400 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę zaparz z cynamonem i kurkumą (95 st. C, 4 min.). Dodaj miód i wymieszaj.
Krok 2
Do szklanek włóż plastry cytryny, imbiru oraz kawałki cynamonu z naparu, uzupełnij gorącym naparem herbacianym i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rozgrzewająca herbata z kurkumą i świeżym imbirem
Rozgrzewająca herbata z kurkumą i świeżym imbirem to doskonałe rozwiązanie nie tylko na zimowe wieczory. Ten sposób na czarną herbatę z dodatkami łączy w sobie smaki aromatycznych przypraw, wyrazistego imbiru oraz słodkiego miodu. Proponowana herbata jest prosta w przygotowaniu i z pewnością urozmaici smak klasycznej wersji. Na początek zaparz herbatę, dodając cynamon oraz kurkumę. Nie zapomnij jej przykryć, aby oddała jak najwięcej aromatu. Poczekaj, aż napar lekko przestygnie i dodaj do niego miód – w ten sposób nie straci on swoich właściwości. Herbatę możesz serwować zarówno w ceramicznym kubku, jak i wysokiej szklance – włóż do niej kawałki imbiru oraz plasterki cytryny. Opcjonalnie dodaj także plastry pomarańczy. Możesz wykorzystać kawałki cynamonu z wcześniej przygotowanego naparu i również ułożyć w szklance – całość będzie prezentowała się wyjątkowo apetycznie. Wszystko zalej naparem herbacianym. Zainspiruj się naszym przepisem na rozgrzewającą herbatę z kurkumą i świeżym imbirem. Sprawdź, jak ją przyrządzić krok po kroku.


































