Rozgrzewająca herbata z kurkumą i świeżym imbirem
łatwe
238 osób zapisało

Składniki
4 plastry
6 plastrów
400 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę zaparz z cynamonem i kurkumą (95 st. C, 4 min.). Dodaj miód i wymieszaj.
Krok 2
Do szklanek włóż plastry cytryny, imbiru oraz kawałki cynamonu z naparu, uzupełnij gorącym naparem herbacianym i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rozgrzewająca herbata z kurkumą i świeżym imbirem
Rozgrzewająca herbata z kurkumą i świeżym imbirem to doskonałe rozwiązanie nie tylko na zimowe wieczory. Ten sposób na czarną herbatę z dodatkami łączy w sobie smaki aromatycznych przypraw, wyrazistego imbiru oraz słodkiego miodu. Proponowana herbata jest prosta w przygotowaniu i z pewnością urozmaici smak klasycznej wersji. Na początek zaparz herbatę, dodając cynamon oraz kurkumę. Nie zapomnij jej przykryć, aby oddała jak najwięcej aromatu. Poczekaj, aż napar lekko przestygnie i dodaj do niego miód – w ten sposób nie straci on swoich właściwości. Herbatę możesz serwować zarówno w ceramicznym kubku, jak i wysokiej szklance – włóż do niej kawałki imbiru oraz plasterki cytryny. Opcjonalnie dodaj także plastry pomarańczy. Możesz wykorzystać kawałki cynamonu z wcześniej przygotowanego naparu i również ułożyć w szklance – całość będzie prezentowała się wyjątkowo apetycznie. Wszystko zalej naparem herbacianym. Zainspiruj się naszym przepisem na rozgrzewającą herbatę z kurkumą i świeżym imbirem. Sprawdź, jak ją przyrządzić krok po kroku.