Herbata z grejpfrutem i tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z grejpfrutem i tymiankiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Amazingly Grey zalej 400 ml gotującej się wody, przykryj spodkiem, odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki cukru, całość dobrze wymieszaj

Krok 2

Na dno szklanki włóż pokrojonego w cienkie plastry grejpfruta i gałązkę tymianku. Delikatnie zalej herbatą.

Krok 3

Całość udekoruj cząstką owocu, plastrem imbiru i kawałkiem tymianku

przepisy.pl

Dobra rada:

Do tej herbaty pasuje również rozmaryn.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z grejpfrutem i tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej