
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label razem ze szczyptą kurkumy zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu ananasowego, całość dobrze wymieszaj.
Krok 2
Na dno szklanki włóż j pokrojoną w cienkie listki bazylię i miąższ z marakui. Wlej gorący napar, dodaj łyżeczkę soku z grenadyny. Całość udekoruj kawałkiem ananasa i listkiem bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej