Herbata z ananasem i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z ananasem i bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label razem ze szczyptą kurkumy zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu ananasowego, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż j pokrojoną w cienkie listki bazylię i miąższ z marakui. Wlej gorący napar, dodaj łyżeczkę soku z grenadyny. Całość udekoruj kawałkiem ananasa i listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej