Herbata z ananasem i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z ananasem i bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label razem ze szczyptą kurkumy zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu ananasowego, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż j pokrojoną w cienkie listki bazylię i miąższ z marakui. Wlej gorący napar, dodaj łyżeczkę soku z grenadyny. Całość udekoruj kawałkiem ananasa i listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej