Herbata z ananasem i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z ananasem i bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie torebki herbaty Liptona Yellow Label razem ze szczyptą kurkumy zalej 400 ml gotującej się wody. Przykryj spodkiem i odstaw na chwilę aby napar dobrze się zaparzył. Po chwili dodaj dwie łyżki dżemu ananasowego, całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Na dno szklanki włóż j pokrojoną w cienkie listki bazylię i miąższ z marakui. Wlej gorący napar, dodaj łyżeczkę soku z grenadyny. Całość udekoruj kawałkiem ananasa i listkiem bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z ananasem i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej