Składniki
250 mililitrów
60 mililitrów
2 sztuki
3 plastry
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj napar z czarnej herbaty.
Krok 2
Podgrzej w garnku mleko (ale nie gotuj), dodaj kardamon, imbir i brązowy cukier. Podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Do mlecznego wywaru dodaj napar z herbaty. Przecedź płyn do szklanki. Taki napój możesz podawać udekorowany bitą śmietaną. Smacznego!
Dobra rada:
Niebo przybrało szary kolor, a wieczór osnuł się mleczną mgłą? Czas sięgnąć po rozkosznie słodką i aromatycznie korzenną herbatę z mlekiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej