Mleczna herbata korzenna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczna herbata korzenna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

60 mililitrów

2 sztuki

3 plastry

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty.

Krok 2

Podgrzej w garnku mleko (ale nie gotuj), dodaj kardamon, imbir i brązowy cukier. Podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Do mlecznego wywaru dodaj napar z herbaty. Przecedź płyn do szklanki. Taki napój możesz podawać udekorowany bitą śmietaną. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Niebo przybrało szary kolor, a wieczór osnuł się mleczną mgłą? Czas sięgnąć po rozkosznie słodką i aromatycznie korzenną herbatę z mlekiem.

7

Opinie o przepisie

  • Muc Maciek

    Muc Maciek , 27.10.2016

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kowalska-szczeblewska

    Ania Kowalska-szczeblewska , 13.10.2016

    Wygląda jak kawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Amer

    Ania Amer , 07.10.2016

    Ale paskudztwo Elzbieto! Na taką cherbatke to napewno nie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kozlowska

    Elzbieta Kozlowska , 07.10.2016

    Ania Amer np na taka herbatke Aniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jess Bonarsky

    Jess Bonarsky , 07.10.2016

    Zapraszam do skorzystania z tego przepisu! https://www.youtube.com/watch?v=drBvAKkot5A

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Jurkiewicz

    Celina Jurkiewicz , 07.10.2016

    Wyglsfa to na kawe:-) :-) :-) ja pije wlasnie z imbirem bez bitej smietany bo za duzo kalorii.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Ocak

    Katarzyna Ocak , 07.10.2016

    ja lubie kawe z imbirem i kurkuma :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczna herbata korzenna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej