
Składniki
1 łyżeczka
2 plastry
2 łyżeczki
2 sztuki
1 plaster
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.
Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki – miód, goździki, imbir oraz plastry pomarańcza i wymieszaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Zielona Lipton Orient
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rozgrzewająca herbata
Herbata to napój niezwykle popularny, który w różnych częściach świata pija się na wiele sposobów. W Anglii z mlekiem, w Indiach z imbirem. W Polsce, podobnie jak w Rosji, często podaje się ją z cytryną. Z herbacianego naparu przygotujesz napój zarówno na zimno, jak i na gorąco. Żeby przyrządzić rozgrzewającą herbatę, postaw na odpowiednie dodatki. Takie właściwości posiada m.in. imbir – najlepiej użyj plasterków ze świeżego kłącza. Dodaj także nieco innych korzennych przypraw, np. goździków. Wbij je w plastry pomarańczy (pokrój ją razem ze skórką) i zalej gotowym naparem. Przyrządź go z herbaty zielonej liściastej. Świetnym wyborem będzie wersja aromatyzowana anyżkiem, cynamonem i lukrecją. Zaparz ją w czajniczku lub w specjalnych saszetkach. Jeśli wolisz herbatę w torebkach – również możesz po nią sięgnąć. Lubisz słodką herbatę? Dodaj także łyżeczkę miodu lub syropu owocowego – pyszny, rozgrzewający napój będzie gotowy. Spróbuj go, zwłaszcza w chłodne i mroźne, zimowe lub jesienne dni!