
Składniki
500 mililitrów
200 mililitrów
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlać mleko i śmietankę kremówkę, dodać cukier wanilinowy i mieszając podgrzać prawie do zagotowania.
Krok 2
Stopniowo dodawać po kosteczce czekoladę cały czas energicznie mieszając. Zagotować i jeszcze chwilę pogotować aż czekolada będzie gładka i kremowa.
Krok 3
Zdjąć z ognia i podawać w małych filiżankach. Można udekorować bitą śmietaną i np. posypką z kakao czy cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej