
Składniki
500 mililitrów
200 mililitrów
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondelka wlać mleko i śmietankę kremówkę, dodać cukier wanilinowy i mieszając podgrzać prawie do zagotowania.
Krok 2
Stopniowo dodawać po kosteczce czekoladę cały czas energicznie mieszając. Zagotować i jeszcze chwilę pogotować aż czekolada będzie gładka i kremowa.
Krok 3
Zdjąć z ognia i podawać w małych filiżankach. Można udekorować bitą śmietaną i np. posypką z kakao czy cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej