Czekolada na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada na gorąco

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlać mleko i śmietankę kremówkę, dodać cukier wanilinowy i mieszając podgrzać prawie do zagotowania.

Krok 2

Stopniowo dodawać po kosteczce czekoladę cały czas energicznie mieszając. Zagotować i jeszcze chwilę pogotować aż czekolada będzie gładka i kremowa.

Krok 3

Zdjąć z ognia i podawać w małych filiżankach. Można udekorować bitą śmietaną i np. posypką z kakao czy cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej