Jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica

Autor: kocio2005

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij jajka do miski i posyp solą.

Krok 2

Widelcem wymieszaj składniki w misce.

Krok 3

Rozpuść łyżkę masła na rozgrzanej patelni.

Krok 4

Wlej składnik z miski na patelnię.

Krok 5

Mieszaj aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej