
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbij jajka do miski i posyp solą.
Krok 2
Widelcem wymieszaj składniki w misce.
Krok 3
Rozpuść łyżkę masła na rozgrzanej patelni.
Krok 4
Wlej składnik z miski na patelnię.
Krok 5
Mieszaj aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej