Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój na kromki i podpiecz w 180 stopniach przez 2 minuty.

Krok 2

Pomidora sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj biały ser, Delikat i śmietanę, wymieszaj.

Krok 3

Na podpieczonej bułce układaj ser z pomidorami, na nim filet anchovies, posyp posiekanym szczypiorkiem, pieprzem i skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapuśniak góralski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej