Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój na kromki i podpiecz w 180 stopniach przez 2 minuty.

Krok 2

Pomidora sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj biały ser, Delikat i śmietanę, wymieszaj.

Krok 3

Na podpieczonej bułce układaj ser z pomidorami, na nim filet anchovies, posyp posiekanym szczypiorkiem, pieprzem i skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej