Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój na kromki i podpiecz w 180 stopniach przez 2 minuty.

Krok 2

Pomidora sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj biały ser, Delikat i śmietanę, wymieszaj.

Krok 3

Na podpieczonej bułce układaj ser z pomidorami, na nim filet anchovies, posyp posiekanym szczypiorkiem, pieprzem i skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej