Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

1 szczypta

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę pokrój na kromki i podpiecz w 180 stopniach przez 2 minuty.

Krok 2

Pomidora sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj biały ser, Delikat i śmietanę, wymieszaj.

Krok 3

Na podpieczonej bułce układaj ser z pomidorami, na nim filet anchovies, posyp posiekanym szczypiorkiem, pieprzem i skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z twarożkiem, pomidorami i anchovies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej