Mini pizze z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pizze z ciasta francuskiego

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

500 gramów

100 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z rozmrożonego ciasta francuskiego powicinaj szklanką krążki.

Krok 2

Na krążkach układaj wędlinę, pomidora pokrojonego w plasterki, oliwki.

Krok 3

Całość przykryj plasterkiem mozzarelli, posyp ziołami prowansalskimi lub pietruszką i piecz 20-25 minut w 180 stopniach

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizze z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki gratin
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej