
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
500 gramów
100 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z rozmrożonego ciasta francuskiego powicinaj szklanką krążki.
Krok 2
Na krążkach układaj wędlinę, pomidora pokrojonego w plasterki, oliwki.
Krok 3
Całość przykryj plasterkiem mozzarelli, posyp ziołami prowansalskimi lub pietruszką i piecz 20-25 minut w 180 stopniach
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej