Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 szczypty

300 gramów

1 szczypta

3 łyżki

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tagiatelle al dente. Kurczaka pokroić w paski , przyprawić Delikatem Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć kurczaka dodać pulpę i chwilę dusić , dodać mascarpone i szczyptę chili. Dokładnie wymieszać i podawać z ciepłym makaronem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej