Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 szczypty

300 gramów

1 szczypta

3 łyżki

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tagiatelle al dente. Kurczaka pokroić w paski , przyprawić Delikatem Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć kurczaka dodać pulpę i chwilę dusić , dodać mascarpone i szczyptę chili. Dokładnie wymieszać i podawać z ciepłym makaronem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej