Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 szczypty

300 gramów

1 szczypta

3 łyżki

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tagiatelle al dente. Kurczaka pokroić w paski , przyprawić Delikatem Knorr.

Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć kurczaka dodać pulpę i chwilę dusić , dodać mascarpone i szczyptę chili. Dokładnie wymieszać i podawać z ciepłym makaronem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z orzechami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej