Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
2 szczypty
300 gramów
1 szczypta
3 łyżki
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować tagiatelle al dente. Kurczaka pokroić w paski , przyprawić Delikatem Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć kurczaka dodać pulpę i chwilę dusić , dodać mascarpone i szczyptę chili. Dokładnie wymieszać i podawać z ciepłym makaronem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej