Kurczak w aksamitnym pomidorowym sosie podany na tagiatelle z chili
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
2 szczypty
300 gramów
1 szczypta
3 łyżki
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować tagiatelle al dente. Kurczaka pokroić w paski , przyprawić Delikatem Knorr.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć kurczaka dodać pulpę i chwilę dusić , dodać mascarpone i szczyptę chili. Dokładnie wymieszać i podawać z ciepłym makaronem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej