Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym

Autor: Agnieszka Czapska-Pruszak

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka nacieramy ulubioną przyprawą do kurczaka, odstawiamy na godzinę. Ananasa kroimy wdłuż na pół, obieramy i kroimy na 4 części.

Krok 2

Dżem malinowy, ocet balsamiczny, oliwę, musztardę mieszamy dokładnie do uzyskania konsystencji sosu. Komu przeszkadzają pestki w dżemie malinowym, może go przetrzeć przez sito.

Krok 3

Kurczaka smażymy na głębokim tłuszczu ok 20 minut. Ja to robię we frytkownicy. Anansa układamy na grillu i grillujemy ze wszystkich stron. Podajemy na ciepło z pałkami kurczaka i sosem malinowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z grillowanym ananasem i sosem malinowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej