Kurczak w kolorowych warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kolorowych warzywach

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

750 gramów

1 łyżka

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmujemy mięso z rosołu, ściągamy skórę, usuwamy kości i kroimy drobniej. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę, wsypujemy mieszankę warzyw, posypujemy przyprawą uniwersalna delikat- moc koperku i pietruszki, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 5 minut.

Krok 2

Po tym czasie mieszamy, dodajemy kawałki kurczaka, doprawiamy pieprzem kolorowym, mieszamy i rozkładamy na talerze. Prosto, szybko i smacznie! Można doprawić jakimiś innymi przyprawami wg swoich upodobań.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej