Kurczak w kolorowych warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kolorowych warzywach

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

750 gramów

1 łyżka

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmujemy mięso z rosołu, ściągamy skórę, usuwamy kości i kroimy drobniej. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę, wsypujemy mieszankę warzyw, posypujemy przyprawą uniwersalna delikat- moc koperku i pietruszki, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 5 minut.

Krok 2

Po tym czasie mieszamy, dodajemy kawałki kurczaka, doprawiamy pieprzem kolorowym, mieszamy i rozkładamy na talerze. Prosto, szybko i smacznie! Można doprawić jakimiś innymi przyprawami wg swoich upodobań.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej