
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 szczypty
750 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyjmujemy mięso z rosołu, ściągamy skórę, usuwamy kości i kroimy drobniej. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę, wsypujemy mieszankę warzyw, posypujemy przyprawą uniwersalna delikat- moc koperku i pietruszki, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 5 minut.
Krok 2
Po tym czasie mieszamy, dodajemy kawałki kurczaka, doprawiamy pieprzem kolorowym, mieszamy i rozkładamy na talerze. Prosto, szybko i smacznie! Można doprawić jakimiś innymi przyprawami wg swoich upodobań.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej