Kurczak w kolorowych warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kolorowych warzywach

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szczypty

750 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmujemy mięso z rosołu, ściągamy skórę, usuwamy kości i kroimy drobniej. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę, wsypujemy mieszankę warzyw, posypujemy przyprawą uniwersalna delikat- moc koperku i pietruszki, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 5 minut.

Krok 2

Po tym czasie mieszamy, dodajemy kawałki kurczaka, doprawiamy pieprzem kolorowym, mieszamy i rozkładamy na talerze. Prosto, szybko i smacznie! Można doprawić jakimiś innymi przyprawami wg swoich upodobań.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej