Kurczak w kolorowych warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w kolorowych warzywach

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

750 gramów

1 łyżka

2 szczypty

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyjmujemy mięso z rosołu, ściągamy skórę, usuwamy kości i kroimy drobniej. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę, wsypujemy mieszankę warzyw, posypujemy przyprawą uniwersalna delikat- moc koperku i pietruszki, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na 5 minut.

Krok 2

Po tym czasie mieszamy, dodajemy kawałki kurczaka, doprawiamy pieprzem kolorowym, mieszamy i rozkładamy na talerze. Prosto, szybko i smacznie! Można doprawić jakimiś innymi przyprawami wg swoich upodobań.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w kolorowych warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej