PRZEPISY.PL
Kurczak z boczkiem na butelce  - autor: Piotrek

Kurczak z boczkiem na butelce

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

    • Krok 1

      Świeżego kurczaka (ok. 1,5-2 kg) myjemy, przygotowujemy marynatę z 100 ml oliwy i całego opakowania marynaty do drobiu,smarujemy marynatą kurczaka, faszerujemy plastrami boczku wędzonego i wstawiamy na 30 minut do lodówki
    • Krok 2

      Na blaszce ustawiamy szklaną butelkę całą wypełnioną zwykłą wodą, na którą nakładamy kurczaka w taki sposób by na szyjce butelki opierał sie kurczak (butelka jest przełożona dolnym otworem między nogami kurczaka ku górze). Posypujemy go jeszcze majerankiem i robimy 2 "pagony z boczku" boczek wbijamy za pomocą wykałaczek.
    • Krok 3

      Tak przygotowanego kurczaka wstawiamy do zimnego piekarnika, pieczemy 1 godzinę w temp. 180-200 stopni C. Po upieczeniu ściągamy kurczaka z butelki i kroimy na kawałki.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    105
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    25
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    706
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe