Kurczak casserole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak casserole

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

1128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

2 łyżki

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.

Kurczak casserole - Krok 1

Krok 2

W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.

Kurczak casserole - Krok 2

Krok 3

Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.

Kurczak casserole - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Lilla Szymańska

    Lilla Szymańska , 09.05.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak casseroleKurczak casserole

Mięciutki kurczak duszony w bulionie z pomidorami, oliwkami i garścią kaparów zachwyca bogactwem smaków i wyjątkowym aromatem.