
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
2 łyżki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.

Krok 2
W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3
Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak casserole
Mięciutki kurczak duszony w bulionie z pomidorami, oliwkami i garścią kaparów zachwyca bogactwem smaków i wyjątkowym aromatem.