Kurczak casserole

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

1095 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

2 łyżki

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.

Kurczak casserole - Krok 1

Krok 2

W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.

Kurczak casserole - Krok 2

Krok 3

Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.

Kurczak casserole - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Lilla Szymańska

    Lilla Szymańska, 09.05.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak casseroleKurczak casserole

Mięciutki kurczak duszony w bulionie z pomidorami, oliwkami i garścią kaparów zachwyca bogactwem smaków i wyjątkowym aromatem.