Kurczak casserole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak casserole

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
1128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

2 łyżki

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.

Kurczak casserole - Krok 1

Krok 2

W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.

Kurczak casserole - Krok 2

Krok 3

Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.

Kurczak casserole - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Lilla Szymańska

    Lilla Szymańska , 09.05.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fajita z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak casseroleKurczak casserole

Mięciutki kurczak duszony w bulionie z pomidorami, oliwkami i garścią kaparów zachwyca bogactwem smaków i wyjątkowym aromatem.