
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
2 łyżki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oprósz przyprawą, podsmaż w garnku z obu stron. Odłóż je na chwilę na bok.

Krok 2
W tym samym garnku podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę i paprykę, posiekany czosnek, dodaj oliwki i kapary. Włóż do garnka kurczaka. Całość zalej pomidorami, duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 3
Na koniec wszystko dopraw kostką bulionową Knorr.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak casserole
Mięciutki kurczak duszony w bulionie z pomidorami, oliwkami i garścią kaparów zachwyca bogactwem smaków i wyjątkowym aromatem.