
Składniki
300 gramów
300 gramów
4 łyżki
3 łyżki
0.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.
Krok 2
Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.
Krok 3
W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.
Krok 4
W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.
Krok 5
Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.
Krok 6
Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej