Chiński kurczak z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kurczak z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

4 łyżki

3 łyżki

0.3 szklanki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.

Krok 2

Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.

Krok 6

Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.

Krok 4

W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.

Krok 5

Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Zbrzeźny

    Artur Zbrzeźny , 04.05.2015

    brak spójności między 4,5 i 6 krokiem, proszę sprecyzować jak w końcu przygotować te pieczarki bo z tego co napisaliście ma się je smażyć razem z kurczakiem i jednocześnie oddzielnie dodawać do samych pieczarek knorr z czosnkiem. Z reszą, co to za przepis w którym wykorzystuje się kostki rosołowe z masa tłuszczu, soli i glutaminianu sodu...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej