Chiński kurczak z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kurczak z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

300 gramów

300 gramów

4 łyżki

null

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.

Krok 2

Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.

Krok 6

Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.

Krok 4

W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.

Krok 5

Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Zbrzeźny

    Artur Zbrzeźny , 04.05.2015

    brak spójności między 4,5 i 6 krokiem, proszę sprecyzować jak w końcu przygotować te pieczarki bo z tego co napisaliście ma się je smażyć razem z kurczakiem i jednocześnie oddzielnie dodawać do samych pieczarek knorr z czosnkiem. Z reszą, co to za przepis w którym wykorzystuje się kostki rosołowe z masa tłuszczu, soli i glutaminianu sodu...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej