
Składniki
0.3 szklanki
300 gramów
300 gramów
4 łyżki
null
3 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.
Krok 2
Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.
Krok 3
W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.
Krok 6
Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.
Krok 4
W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.
Krok 5
Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej