Chiński kurczak z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kurczak z pieczarkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

300 gramów

300 gramów

4 łyżki

null

3 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.

Krok 2

Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.

Krok 6

Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.

Krok 4

W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.

Krok 5

Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.

1

Opinie o przepisie

  • Artur Zbrzeźny

    Artur Zbrzeźny , 04.05.2015

    brak spójności między 4,5 i 6 krokiem, proszę sprecyzować jak w końcu przygotować te pieczarki bo z tego co napisaliście ma się je smażyć razem z kurczakiem i jednocześnie oddzielnie dodawać do samych pieczarek knorr z czosnkiem. Z reszą, co to za przepis w którym wykorzystuje się kostki rosołowe z masa tłuszczu, soli i glutaminianu sodu...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kurczak z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej