Niedzielny kurczak z sosem pieczarkowym
łatwe
90 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka opłucz i posyp Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 40 minut w temp. 170 stopni.
Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w plastry. W rondelku przesmaż na oliwie pieczarki wraz z cebulą. Następnie wlej wino i gotując zredukuj jego objętość.
Krok 4
Gdy wino odparuje, wlej do rondelka śmietanę, zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut. Dopraw do smaku.
Krok 5
Upieczone udka wyjmij ostrożnie z woreczka. Podawaj polane pieczarkowym sosem z ryżem i sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej