Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym
łatwe
387 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
250 gramów
400 gramów
3 sztuki
1 pęczek
50 mililitrów
3 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, a kalafiora na małe różyczki. Posiekaj kolendrę i czosnek.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Gdy zacznie skwierczeć, dodaj mięso i smaż, aż delikatnie się zarumieni.

Krok 3
Następnie dodaj kaszę i Fix Knorr rozmieszany z 500 ml wody. Całość gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż kasza zmięknie.

Krok 4
Różyczki kalafiora gotuj pod przykryciem około 4 minut. Dodaj śmietanę, szpinak oraz natkę kolendry i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Kaszotto podawaj okraszone kawałkami sera feta.


Dobra rada:
Do kaszotta możesz również dodać różyczki brokuła, dzięki czemu danie będzie prezentować się bardziej efektownie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Serowe Kaszotto z kurczakiem i pomidorkami
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym
Znudziły Ci się już przygotowywane bez przerwy potrawy? Nie masz pomysłu, w jaki sposób przyrządzić mięso? Twój jadłospis sprowadza się do tych samych, powtarzających się dań? Wychodzimy Ci naprzeciw! Co powiesz na przepis na kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym? Koniec z monotonią!
Dla kogo?
Dla osób żyjących w wiecznym biegu. Koniec z gotowymi posiłkami z pobliskich supermarketów.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Na przygotowanie kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym potrzebujesz jedynie 20 min.
Czy wiesz, że?
Kalafior to warzywo z rodziny kapustowatych. Co ciekawe, pochodzi z Azji, a w Europie jego uprawę rozpoczęto już XVI wieku.
Dla urozmaicenia:
Do kaszotto możesz również użyć różyczki z brokułu. Dzięki temu przygotowane danie będzie wyglądało jeszcze bardziej apetycznie.