Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

379 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

250 gramów

400 gramów

3 sztuki

1 pęczek

50 mililitrów

3 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, a kalafiora na małe różyczki. Posiekaj kolendrę i czosnek.

Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i cebulę. Gdy zacznie skwierczeć, dodaj mięso i smaż, aż delikatnie się zarumieni.

Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj kaszę i Fix Knorr rozmieszany z 500 ml wody. Całość gotuj pod przykryciem około 20 minut, aż kasza zmięknie.

Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Różyczki kalafiora gotuj pod przykryciem około 4 minut. Dodaj śmietanę, szpinak oraz natkę kolendry i wszystko razem dokładnie wymieszaj. Kaszotto podawaj okraszone kawałkami sera feta.

Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do kaszotta możesz również dodać różyczki brokuła, dzięki czemu danie będzie prezentować się bardziej efektownie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonymKaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym

Znudziły Ci się już przygotowywane bez przerwy potrawy? Nie masz pomysłu, w jaki sposób przyrządzić mięso? Twój jadłospis sprowadza się do tych samych, powtarzających się dań? Wychodzimy Ci naprzeciw! Co powiesz na przepis na kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym? Koniec z monotonią!

Dla kogo?

Dla osób żyjących w wiecznym biegu. Koniec z gotowymi posiłkami z pobliskich supermarketów.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Na przygotowanie kaszotto z kaszy gryczanej z kalafiorem, szpinakiem i mięsem mielonym potrzebujesz jedynie 20 min.

Czy wiesz, że?

Kalafior to warzywo z rodziny kapustowatych. Co ciekawe, pochodzi z Azji, a w Europie jego uprawę rozpoczęto już XVI wieku.

Dla urozmaicenia:

Do kaszotto możesz również użyć różyczki z brokułu. Dzięki temu przygotowane danie będzie wyglądało jeszcze bardziej apetycznie.